Ajvan Mekferson pogađa fild gol sa 35 jardi za pobedu Sinsinatija (©AFP)
Ajvan Mekferson pogađa fild gol sa 35 jardi za pobedu Sinsinatija (©AFP)

Barou dobio duel prvih pikova: Bengalsima triler u Ohaju, Džeksonvil u seriji od 19 poraza

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.10.21. | 08:14

Sinsinati nadoknadio prednost Džeguarsa od 14 poena razlike i na kraju fild golom Mekfersona u poslednjoj sekundi slavio sa 24:21 u prvom meču četvrtog vikenda NFL šampionata

Duel prvih pikova na draftu prethodne dve sezone dobio je stariji, trenutno mnogo bolji vođa napada Bengalsa, Džo Barou. Nadmudrio je prvi izbor Džeksonvila ove godine Trevora Lorensa. U neizvesnom meču Sinsinati je ceo tok meča bio u minusu, a jedino vođstvo bilo mu je dovoljno za pobedu – 24:21 u prvom meču četvrtog vikenda NFL šampionata.

Tim s Floride nastavio je sa posrtanjima. Bez pobede je više od godinu dana. Na startu prošlog šampionata, Džeguarsi su dobili divizijskog rivala Indijanapolis Koltse, ali su onda ostvarili svih 15 poraza do kraja šampionata, imali pravo pika prve runde drafta. Izabrali su, očekivano, najboljeg Trevora Lorensa, ali i sa nekadašnjim studentom Klemsona crni niz je nastavljen sa četiri neuspeha u novom šampionatu. Timu s Floride opet se smeši prvi pik na draftu.

Izabrane vesti

Bio je Džeksonvil mnogo bolji u prvih 30 minuta, vodio je sa 14:0. Tačdaune su ostvarili Džejmis Robinson i Trevor Lorens. Imali su u finišu druge četvrtine četvrti pokušaj za jard. Išli su gosti hrabro na novi tačdaun, ali Lorens nije uspeo da se probije u end zonu rivala.

Nedelja, 22.05: (1,70) San Francisko Fortinajners (13,0) Sijetl Sihoks (2,40)

U nastavku stiže kazna. Probudio se Barou. Imao je čak 25 uspešnih pasova iz 32 pokušaja za 348 jardi. Prvo je tačduan postigao Si Džej Uzoma. Odličan je bio i ruki Džamar Čejs. Raning bek Džo Mikson je izjednačio i finišu treće četvrtine – 14:14.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Džeksonvil je opet odgovorio, Robinson je poentirao drugi put na meču, ali je drugi tačdaun imao i junak meča Si Džej Uzoma koji je završio meč sa pet hvatanja za čak 95 jardi. Posle nekoliko loših napada oba tima, na šest minuta pre kraja, od svog gola je Barou krenuo, lepo vodio napad. Stigli su do crvene zone rivala, a kikeru Ejvanu Mekfersonu nije bilo teško da sa 35 jardi donese treću pobedu svom timu i prvo mesto na veoma jakom Severu Američke fudbalske konferencije (AFC).

Sinsinati nije briljirao, ali pobedi se u zube ne gleda. Osim Uzome i Čejsa, odličan je bio i treći risiver, Tajler Bojd, koji je sakupio 118 jardi.

Za razliku od prva tri meča gde je imao čak šest presečenih lopti, Lorens noćas nije izgubio nijednu. Imao je 17 dodavanja iz 24 pokušaja za 204 jardi, ali to nije bilo dovoljno da se slomi otpor tima iz Ohaja, najprijatnijeg iznenađenja na startu NFL šampionata.


tagovi

američki fudbalNFLNFL ligaSinsinati BengalsDžeksonvilDžeksonvil Jaguars

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara